Η Θεατρική Εταιρεία Ma.Ka.Co. ξεκινά τα πρώτα της βήματα στο χώρο του Ελληνικού θεάτρου τη σεζόν 2015-2016, με κανόνα, επιδίωξη και φιλοδοξία της, την ανάδειξη της ποιοτικής κωμωδίας.

Καθόλου τυχαίο ότι τα δύο πρώτα γράμματα της λέξης “comedy” αποτελούν το τρίτο συνθετικό του ονόματος μας…
Η Ma.Ka.Co. είναι αποτέλεσμα της ανάγκης μιας ομάδας καλλιτεχνών και μη, να προσθέσει σουρεαλισμό στον –οικονομικό- ρεαλισμό μιας κοινωνίας αλγεβρικών αξιών και γέλιο στη μελαγχολική καθημερινότητα μιας καταθλιπτικής εποχής.

Είναι η καρδιά που δεν υποφέρει άλλο τον ατομισμό και ψάχνει να βρει την παρέα της.

Είναι τα χέρια που δεν περιορίζονται σε μια τυπική χειραψία και μαθαίνουν τώρα να αγκαλιάζουν.

Είναι τα πόδια που πριν αναγκαστούν να λυγίσουν, τρέχουν προς τα εμπρός.

Είναι το μυαλό που θέλει να διαλέξει τις σκέψεις του πριν του τις επιβάλλουν.

Είναι η προσβολή της ασχήμιας με ριπές γέλιου!!!

Κι ο καθρέφτης αυτού που έλεγαν οι δάσκαλοί μας:

«Η κωμωδία αναδεικνύεται με τραγικότητα και η τραγωδία με κωμικότητα».
Η Ma.Ka.Co. ιδρύθηκε λοιπόν το –δύσκολο- καλοκαίρι του 2015. Ήταν εκεί, στις ουρές των ΑΤΜ, όταν χρειάστηκε χρήματα για τα πρώτα της έξοδα. Κι εκεί πήρε κουράγιο και όραμα από ένα λαό που αντιμετώπιζε και αυτή τη δοκιμασία με χιούμορ. Και πώς να χαθεί το χαμόγελο κάτω από τέτοιο ήλιο;

Είμαστε λοιπόν εδώ, ανάμεσά σας, και θα παραμείνουμε εδώ, επιδιώκοντας:

– Την προώθηση και έρευνα της ποιοτικής κωμωδίας, που θεωρούμε ότι μπορεί να μεταδώσει, με τον πλέον συναρπαστικό τρόπο, μηνύματα που στοχεύουν στον πυρήνα κοινωνικών φαινομένων σε έξαρση. Αλλά και την προώθηση και έρευνα και άλλων ειδών θεάτρου, κυρίως μέσω μελλοντικών συνεργασιών μας με ομότεχνούς μας.

– Την παρουσίαση και ανάδειξη καινούριων θεατρικών συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών και θεατών! Αλλά και την εν γένει ανάδειξη και προώθηση του συνόλου των νέων ανθρώπων της Τέχνης που ασχολούνται με το θέατρο, όπως μουσικών, τραγουδιστών, σκηνογράφων, χορογράφων, ενδυματολόγων, μακιγιέζ, μεταφραστών, εικαστικών, δραματολόγων κ.ο.κ.

– Την έρευνα πάνω στη σύγχρονη ελληνική και παγκόσμια κωμωδία, με βασικό σκοπό τη γνωριμία νέων έργων και δημιουργών με το ευρύ κοινό, όπως και την παρουσίαση, σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, και κλασικών έργων από την ελληνική και διεθνή δραματουργία, με φρέσκια ματιά και σκηνοθετική προσέγγιση, αλλά και νέα μετάφραση.

– Τη συστηματική μελέτη και έρευνα για καινούριες και πειραματικές μορφές θεατρικής έκφρασης και απαραίτητα την προώθηση παιδικού θεάτρου με λειτουργία παιδικής σκηνής, σε συνεργασία με επιστήμονες παιδαγωγούς και στελέχη πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Και πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο πρεσβεύονται συμβολικά αλλά και συνολικά όλα τα παραπάνω, η Ma.Ka.Co. επέλεξε να κάνει την παρθενική της εμφάνιση με την αντί-bullying οικογενειακή κωμωδία:

«ΟΛΟγυρα ΟΛΟτελα ΟΛΟιδιοι».